• stewia

    Stewia – roślina naturalnie słodka i pozbawiona kalorii

    Jest to zupełnie naturalny słodzik, 300 razy słodszy od tradycyjnego cukru, a przy tym nie podnoszący poziomu glukozy we krwi, pozbawiony kalorii i w odróżnieniu od cukru, nie podnoszący poziomu glukozy we krwi – to świetne rozwiązanie dla cukrzyków, osób z nadciśnieniem, nadwagą, nietolerancją glukozy, czy po prostu dla osób na zdrowej, zbilansowanej diecie.

  • super żywność

    Super żywność – najzdrowsze rośliny świata, czyli dietetyczni superbohaterowie

    Super żywność to elitarna grupa kilkudziesięciu najzdrowszych pokarmów roślinnych z całego świata, które dzięki unikalnemu składowi są rewelacyjnym źródłem wszystkich najważniejszych dla organizmu składników odżywczych i pokarmowych. Dzięki niezwykłemu bogactwu cennych składników, super żywność ma niezwykłą mocą uzdrawiającą i odmładzającą.

  • super żywność z polski

    Super żywność z Polski – czyli najzdrowsze polskie produkty

    Super żywność z Polski jest bogata we wszystkie niezbędne dla organizmu składniki, a przy tym jest niskokaloryczna, pełnowartościowa i wyjątkowo zdrowa, a także w 100 proc. naturalna – jedzona regularnie zapewnia wszystko, czego potrzebuje organizm, aby sprawnie i bezawaryjnie funkcjonować, chronić przed różnymi chorobami i kompleksowo się zregenerować.

  • szpinak

    Szpinak – zielony skarb natury

    Szpinak jest wyjątkowo bogaty w cenne dla organizmu przeciwutleniacze i zawiera prawie wszystkie najważniejsze witaminy i minerały i to w ogromnych ilościach – to niezwykłe bogactwo cennych składników czyni go to jednym z najbardziej wartościowych warzyw na świecie, zatem powinien być obecny w diecie każdej osoby dbającej o swoje zdrowie.

  • tran

    Tran – jeden z najskuteczniejszych środków odpornościowych

    Tran, będący jednym z najskuteczniejszych środków odpornościowych, jest bogatym źródłem zdrowych i niezbędnych tłuszczy z grupy omega, oraz witamin A i D – substancji niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, zwłaszcza w okresie intensywnego wzrostu i osłabionej odporności, a także dla osób w podeszłym wieku, oraz prowadzących stresujący tryb życia.

  • woda

    Woda i wody butelkowane – źródło życia i zdrowia

    Woda jest jednym z podstawowych składników ciała człowieka i opowiada za wiele kluczowych funkcji w organizmie – jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania wszystkich komórek organizmu, a więc jest niezbędna do życia – jakiekolwiek jej niedobory zakłócają działanie wielu ważnych procesów i mają bardzo negatywny wpływ na zdrowie. Czym najlepiej zaspokoić pragnienie?

  • soki

    Zdrowe i niezdrowe soki – czyli co należy pić, a czego unikać

    Powszechnie uważa się soki za wyjątkowo zdrowe, a nawet dietetyczne i choć w przeszłości rzeczywiście można było tak powiedzieć, to dzisiaj to twierdzenie jest mocno przesadzone – zdrowe i dietetyczne są wyłącznie soki naturalne, a więc soki bez szkodliwych dodatków, takich jak cukier, sztuczne słodziki, czy konserwanty. Niestety, większość soków jest nimi przepełniona.

  • suszone owoce

    Zdrowe słodycze – czy takie istnieją?

    Jak powszechnie wiadomo, słodycze są niezdrowe, wysokokaloryczne i bezwartościowe – jednak nie wszystkie. Niektóre słodycze są mniej szkodliwe i mniej kaloryczne od większości, a niektóre są nawet zdrowe – zawierają one sporo wartościowych składników (jak błonnik, białko, witaminy i minerały, czy przeciwutleniacze), oraz mają niską zawartość cukru i wysoką pożywność.

  • zielona herbata

    Zielona herbata – królowa wszystkich herbat

    Jest ona najbogatszym źródłem przeciwutleniaczy wśród herbat, oraz jednym z najbogatszych źródeł flawonoidów na świecie, związków chroniących organizm przed wieloma chorobami i opóźniających procesy starzenia się organizmu. Zielona herbata ceniona jest także za wyjątkowy smak, oraz właściwości orzeźwiające i pobudzające.

  • zielona kawa

    Zielona kawa – nowy, dietetyczny hit – a może tylko zwykła kawa?

    Sprzedawana jako cudowny środek na odchudzanie, bije rekordy popularności na całym świecie, choć specjaliści zgodnie twierdzą, że odchudzić może jedynie portfel. Natomiast entuzjaści zielonej kawy, oraz jej orędownicy twierdzą, że obniża ona wchłanianie cukrów, zmniejsza tkankę tłuszczową i przyśpiesza metabolizm. Kto ma rację?

  • zupka chińska

    Zupki chińskie – czyli smaczna trucizna udająca prawdziwą zupę

    Zupki chińskie od ponad pół wieku cieszą się ogromną popularnością na całym świecie, choć powszechnie wiadomo, że są niezdrowe i pozbawione jakichkolwiek wartości odżywczych – zawierają natomiast mnóstwo sztucznych i szkodliwych dodatków, w tym konserwantów, a szczególnie soli, mającej w nadmiarze fatalny wpływ na organizm i zdrowie.

  • żywność ekologiczna

    Żywność ekologiczna – zdrowsza, czy tylko droższa?

    Według producentów żywności ekologicznej i amatorów zdrowego odżywiania, żywność ekologiczna jest bardziej naturalna, znacznie zdrowsza i bezpieczniejsza od normalnej żywności – uważa się, że jest ona bogatsza w wartościowe dla organizmu składniki, oraz, że jest pozbawiona szkodliwych dodatków i pozostałości pestycydów. Ile jest w tym prawdy?

  • żywność wysoko przetworzona

    Żywność wysoko przetworzona – czyli twój wróg numer jeden

    Przemysłowy proces produkcji żywności wysoko przetworzonej i obecność w niej całej gamy szkodliwych dodatków i to w dużym stężeniu, powoduje, że jest ona główną przyczyną zapadalności na choroby cywilizacyjne, takie jak cukrzyca, nowotwory, choroby serca i układu krążenia, oraz otyłość i wiele innych. Pomimo to, jej spożycie ciągle się zwiększa.

  • «
  • 1
  • 2
  • 3

  • »

  • © Copyright by zdrowe-odżywianie-online.pl 2014-2015
    Wszelkie prawa zastrzeżone

    Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione - Regulamin
    O nas – Współpraca
    Kontakt